Securitas waarborgt verdere uitbouw VITO-datacenter voor hele Vlaamse overheid

Securitas waarborgt verdere uitbouw VITO-datacenter voor hele Vlaamse overheid

Securitas en VITO ondertekenen nieuw raamcontract voor datacenter voor zeven jaar

Donderdag 8 december 2016 — Als ICT-partner van VITO zal Securitas de komende zeven jaar hardware- en software-oplossingen en services voorzien voor datacenters waarvan alle Vlaamse overheidsdiensten en entiteiten, lokale en provinciale besturen en lokale overheden gebruik kunnen maken. De ICT-poot van de bewakingsspecialist Securitas en de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO hebben hun handtekening gezet onder een nieuw raamcontract, goed voor een  jaarlijkse contractwaarde van 8 à 10 miljoen euro.

Het gaat over een raamovereenkomst van vier jaar, met een optie voor nog eens drie jaar. De jaarlijkse contractwaarde kan oplopen van 8 tot 10 miljoen euro. Securitas was via zijn ICT-poot, die deel uitmaakt van de Business Unit Technology,  ook de voorbije jaren de partner van VITO. De bewakingsspecialist heeft dus alle expertise in huis om dit contract succesvol verder te zetten.

“VITO heeft een grote behoefte aan ICT infrastructuur. Daarom waren we op zoek naar de best mogelijke partner voor de verdere uitbouwen van ons state-of-the-art datacenter. Dit bestaat vandaag reeds uit meer dan 600 fysieke en 300 virtuele servers naast 3,5PB aan online datacapaciteit en 5PB archiefdata” verklaart Johan Vereecken, Projectmanager bij VITO “Securitas is de ideale partner die onze groei en continuïteit kan waarborgen”

Groter aanbod voor groter publiek

“De vernieuwing van het raamcontract is een mooie bevestiging van de toegevoegde waarde die we de voorbije vijf jaar geleverd hebben”, vertelt Wim Bisschops, Director ICT Solutions bij Securitas Belgium. “Het aanbod wordt bovendien aanzienlijk uitgebreid: van de nodige hardware- en software-oplossingen tot tal van services verzorgen, zoals een service desk, consultancy en audits, installatie- en configuratieservices, onderhoud en nazorg, of hybride cloudoplossingen”

“Als Vlaamse onderzoeksinstelling vinden wij het belangrijk om onze expertise ten dienste te stellen van de industrie en de maatschappij, vandaar onze vraag voor  uitbreiding van dit raamcontract” bevestigt Vereecken.

Daarom kunnen voortaan alle Vlaamse overheidsdiensten een beroep doen op dit raamcontract. "We breiden dit platform nu verder uit naar alle Vlaamse overheidsdiensten, entiteiten en lokale besturen: de Vlaamse Gemeenschap en/of het Vlaamse Gewest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, alle Vlaamse openbare instellingen, lokale en provinciale besturen en lokale overheden, universitaire en OCMW ziekenhuizen, universiteiten, universitaire associaties, hogescholen …,” aldus Bisschops.

Het platform wordt multivendor en biedt een breder scala van technologieën aan. “Het platform wordt nu opengesteld voor meerdere ICT-leveranciers, waardoor organisaties kostenefficiënt kunnen aankopen terwijl ze toch keuze hebben uit een groter portfolio”, vertelt Wim Bisschops. “Omdat we een dynamisch contract bieden waarin alle producten, oplossingen en prijzen continu geactualiseerd zullen worden, kunnen we voortdurend blijven streven naar optimalisatie, transparantie en duurzaamheid”, stelt Wim Bisschops.

 

VITO

VITO is een Vlaamse, onafhankelijke onderzoeksorganisatie in cleantech en duurzame ontwikkeling. De organisatie biedt een uitgebreide portfolio aan wetenschappelijke dienstverlening: onderzoek, studies en adviezen op basis waarvan de industrie en de overheid hun beleid kunnen bepalen.

Johan Vereecken
Wim Bisschops