Het ASTRID-netwerk en Securitas: een jarenlange samenwerking

BLOGPOST - Na een openbare aanbestedingsprocedure door ASTRID in maart 2018, is Securitas geselecteerd als officiële leverancier voor radioterminals, accessoires en bijhorende diensten. Securitas is trots om opnieuw leverancier van kritische radio-oplossingen te zijn voor gebruikers van het ASTRID-radionetwerk. Sebastien Navez, Product Business Development Manager bij Securitas, geeft een woordje uitleg.

 

 

Hulp- en veiligheidsdiensten hebben meer dan welke sector nood aan een betrouwbare, doeltreffende en beveiligde manier van communiceren. Voor z’n nieuwe raamovereenkomst heeft ASTRID, de gespecialiseerde telecomoperator voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België, onlangs opnieuw voor Securitas gekozen. Het gaat met name over de levering van radio’s, accessoires en aanverwante diensten.

Sebastien, hoe komt het dat Securitas opnieuw geselecteerd is als officiële partner?

“Securitas is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een bewakings- en beveiligingsbedrijf dat end-to-end solutions aanbiedt. De combinatie van het drieluik mens, technologie en kennis stelt ons in staat elke klant efficiënte oplossingen aan te bieden. Als systeemintegrator voor radionetwerken en -toestellen zorgen we ervoor dat klanten voor alle kritische communicatiebehoeften bij 1 partner terechtkunnen. Getrainde medewerkers met technische expertise en een snelle interventie bij storing, zijn van cruciaal belang bij het leveren van deze diensten.”

Maakt dat het verschil voor de klant?

“Absoluut. Alles draait om ‘betrouwbaarheid’. Voor de operatoren en betrokken partijen zijn pannes en defecten bij de uitoefening van hun job natuurlijk uit den boze. Binnen de hulpverlenings- en veiligheidssector moet een goede radio zowel bij de dagelijkse taken als de dringende interventies feilloos kunnen worden ingezet. Daarom werkt Securitas hoofdzakelijk met Motorola toestellen. Op die manier kunnen wij onze klanten betrouwbare en solide oplossingen bieden.”

Hoe beantwoordt dit contract aan de verwachtingen van de gebruikers?

“Het staat garant voor gemak en betrouwbaarheid. Het zorgt ervoor dat alle gebruikers producten, oplossingen en diensten kunnen verkrijgen aan de hand van administratief vereenvoudigde procedures.
Via de ASTRID-raamovereenkomst biedt Securitas deze professionele gebruikers een compleet aanbod, van toestellen en accessoires tot een brede waaier aan diensten.”

 

Wat maakt de Astrid-radio’s zo speciaal?

“Het volledig digitale ASTRID-radionetwerk is gebaseerd op de Europese TETRA-norm (TErrestrial TRunked Radio) die speciaal voor de hulp- en veiligheidsdiensten werd ontwikkeld. Heel wat Europese landen kozen voor Tetra, met België als een van de pioniers.

Tetra biedt een geluidskwaliteit die veel beter is dan de analoge systemen. Een radiogesprek komt heel snel, in minder dan 300 milliseconden, tot stand.”

 

Tetra: 100% digitale kwaliteit

De Tetra-technologie die wordt gebruikt in de Astrid-radio’s telt heel wat voordelen in vergelijking met de standaardtechnologieën inzake radiocommunicatie:

  • Een digitale communicatie die garant staat voor een scherpe geluidskwaliteit en heldere gesprekken in alle omstandigheden;
  • Een verbindingssnelheid van enkele milliseconden, essentieel voor de openbare veiligheidsdiensten;
  • Een optimale veiligheid. Met Tetra kunnen beveiligde en gecodeerde verbindingen tot stand worden gebracht, een must voor het uitwisselen van gevoelige informatie.

 

Geïnteresseerd in de diensten van Securitas ? Neem contact met Sebastien Navez, Product Business Development Manager bij Securitas.

 

Over Securitas

Securitas is wereldwijd vooruitstrevend in kennis over veiligheid. Securitas combineert mensen, technologie en kennis om op maat van de klant efficiënte veiligheidsoplossingen te leveren. Meer dan 330.000 werknemers maken een verschil in zowel de residentiële sector, bij KMO’s, grote ondernemingen als in de publieke sector. In België telt Securitas meer dan 6000 werknemers.

Securitas
Sint-Lendriksborre 3
1120 Brussel
Vergunning FOD BiZa 16.1055.04