AG Insurance en Securitas sluiten partnership rond “Connected homes”

AG Insurance en Securitas sluiten partnership rond “Connected homes”

PRESS RELEASE Securitas - ‘SecuritasHome’ biedt totaaloplossing voor bescherming en automatisering van de woning

Maandag 6 maart 2017 — Twee belangrijke spelers op het vlak van de bescherming van de woning hebben zopas een partnership afgesloten. AG Insurance, marktleider op de Belgische verzekeringsmarkt, en Securitas, de n° 1 in veiligheidsoplossingen in België, bundelen hiermee hun krachten om hun distributiepartners en klanten in dit domein nog performantere oplossingen aan te bieden en ze voor te bereiden op de technologische vernieuwingen die zich in zeer snel tempo ontwikkelen. 

Door dit nieuwe partnership zal Securitas kunnen samenwerken met het uitgebreide makelaarsnetwerk van AG Insurance voor de communicatie en verkoop van zijn beveiligings- en automatiseringsoplossing SecuritasHome.
Van zijn kant wil AG Insurance de snelle technologische evoluties in woningbeveiliging op de voet volgen en zijn productaanbod hieraan aanpassen. Daarom ontwikkelde hij specifiek voor SecuritasHome het Pack Veiligheid, dat vijf extra waarborgen aanbiedt voor klanten die deze veiligheidsoplossing installeren. Alle details over SecuritasHome en Pack veiligheid vindt u in bijgevoegde informatiefiche.

Combinatie van beveiliging en automatisering

SecruitasHome is een volledig geïntegreerde en flexibele oplossing die een combinatie biedt van beveiliging tegen diefstal, brand, waterschade … en automatisering van de woning, zoals bediening van verlichting en toegangscontrole. Via een app op de smartphone kan de gebruiker vanop afstand het alarmsysteem, de centrale verwarming, het elektriciteitsverbruik … in zijn woning monitoren. Tegelijk worden op de smartphone real-time beelden uit de woning gestreamd.

Régis Gaspar, CEO van Securitas: “De gebruiker van de app heeft zélf controle over de domotica in zijn woning en kan bijsturen waar en wanneer hij wil, zonder tussenkomst van derden. Je weet wie aanbelt aan de voordeur, kunt vervolgens vanop afstand de deur openen, de centrale verwarming inschakelen … Bij een inbraakalarm wordt de klant gecontacteerd door de meldkamer van Securitas en komt ons mobiele interventieteam ter plaatse op vraag van de klant.”

Connected homes

AG Insurance verzekert in België meer dan 1 op 4 woningen. Via deze samenwerking kan de verzekeraar zijn klanten, bovenop performante verzekeringen, bijkomende diensten aanbieden die verwant zijn met zijn kernactiviteit, maar die uitbreiden tot een globale oplossing voor de behoeften van klanten aan veiligheid in en rond de woning. De komende maanden en jaren zal die samenwerking zich verder uitbreiden met nieuwe innoverende en klantvriendelijke oplossingen.

Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance: “Door maatschappelijke en technologische vernieuwingen evolueert de verzekeringswereld zeer snel. Klanten rekenen niet meer alleen op een snelle en correcte financiële vergoeding voor geleden schade. Ze willen vooral snel en efficiënt geholpen worden als zich een probleem voordoet. Ook een efficiënte preventie-aanpak, waarbij de technologie ertoe bijdraagt dat schade vermeden of beperkt wordt, kent steeds meer bijval. De snelle evolutie rond “connected homes” kan hier zeker een antwoord bieden.”

Régis Gaspar, CEO van Securitas: “Door dit partnership met AG Insurance zullen nog meer mensen en bedrijven geholpen worden door innovatieve totaaloplossingen, waarbij de klant zélf ‘in control’ is. Dit systeem en de A tot Z opvolging is uniek in België. De technologische vooruitgang en de nieuwe tools waarover we beschikken, zijn een echte meerwaarde voor onze sector. We kunnen onze opdracht hierdoor nog efficiënter opnemen. De combinatie van kennis, technologie en mensen is duidelijk de toekomst.”

Eco-systemen

Hans De Cuyper ziet de verzekeringssector dan ook snel veranderen: “Ik ben ervan overtuigd dat de komende jaren steeds meer “eco-systemen” zullen ontstaan, partnerships tussen verschillende types dienstverleners die actief zijn rond eenzelfde problematiek en die de klant globale oplossingen bieden, zowel in preventie als in bijstand en herstel van schade. Die eco-systemen zullen het aanzicht van de sector en de klantenervaring fundamenteel wijzigen. Ons partnership met Securitas, in zijn domein ook een innoverende marktleider, kadert perfect in die toekomstvisie.”

 

Over AG Insurance

Met een marktaandeel eind 2016 van 28,6 % in levensverzekeringen en 15,8 % in verzekeringen Niet-Leven is AG Insurance marktleider op de Belgische verzekeringsmarkt. AG Insurance verdeelt zijn producten via verschillende kanalen, zodat elke klant op de hem passende manier bediend wordt: via onafhankelijke verzekeringsmakelaars en Fintro-agenten, via de kantoren van BNP Paribas Fortis en bpost bank en via groepsverzekeringen voor grote ondernemingen. AG Insurance telt meer dan 4.400 gespecialiseerde medewerkers. Voor meer info, raadpleeg www.aginsurance.be.